P7 RadioP7 TVP7 MisjonP7 Butikk


ER DET RETT DET VI GJØR?

Dette spørsmålet ble første gang stilt av en spedalsk mann i Samaria. Sammenhengen var denne: Byen Samaria var beleiret av en stor syrisk hær. Det var i ferd med å bli slutt på mat og vann. Byens innbyggere så døden like inn i ansiktet.

Utenfor byporten satt fire spedalske menn og snakket sammen. Og det var en spesiell samtale som utspant seg:

  • Blir vi sittende her, så dør vi, sier en av dem,
  • Går vi tilbake til byen, så dør vi da også, svarer den andre.
  • La oss i stedet gå over i fiendens leir, kommer det fra den tredje. Kanskje lar de oss leve. Det kan i alle fall ikke gå verre med oss enn at vi dør.

Som sagt, så gjort. Og så skjedde underet: De fire spedalske menn kom inn i en folketom leir, fylt med alle slags gode ting. Herren hadde samme natt skremt den syriske hæren på flukt. De trodde de ble angrepet av en stor og ukjent fiendehær, og dermed flyktet de. De fire spedalske menn kastet seg over maten og vannet, før de gikk i gang med å gjemme vekk mengder av sølv og gull.

Da var det en av dem som våknet: - Det er ikke rett det vi gjør. Dette er dagen da vi kan bære fram et godt budskap. Tier vi stille og venter til morgenen gryr, så faller det skyld på oss. Så kom nå og la oss gå inn og melde det i kongens hus. 2 Kgb 7,9

Det er ikke rett det vi gjør. Slik sa den ene til de andre. Hva med deg og meg? Er det rett det vi gjør? Er den rett den måten vi lever på? Også vi kan bære fram et godt budskap! Vi har hatt evangeliet i Norge i mer enn tusen år. Og vi har et stort ansvar for å dele det med dem som aldri har hørt. Enten de bor i vår egen by eller på den andre siden av jordkloden.

Er det rett det vi gjør? La oss prøve å være helt konkrete:

  • Hvordan bruker du pengene dine? Hvor stor del av din inntekt går direkte til Guds rikes arbeid? Er det rett det du gjør?
  • Hva med tiden? Hvor stor del av tiden bruker du i løpet av en uke på det som har med eget gudsliv eller kristen tjeneste å gjøre? Er det rett det du gjør?
  • Og hva med alle evnene og ressursene du har fått? Hva med alt det du er betrodd av eiendom og eiendeler? Er du en god forvalter eller en tankeløs egoist? Er det rett det du gjør?
Jeg kjenner det er plagsomt å stille slike spørsmål, både til meg selv og til andre. Men jeg gjør det likevel, fordi jeg vet det er viktig: Er det rett det vi gjør?

Også i det kristne radio og tv-arbeidet må vi stille slike spørsmål: Er det rett det vi gjør?

- Dette er dagen da vi kan bringe et godt budskap. Tier vi stille og venter til morgenen gryr, faller det skyld på oss. Så kom nå og la oss gå...

Slik konkluderte fire spedalske menn sin samtale. Og slik skulle vi tenke, også vi.

La oss be - både for oss selv og for hverandre - at det blir rett det vi gjør. Og la oss fortsatt stå på i arbeidet for å bære fram et godt budskap.

Men det må skje før morgenen gryr. Før Jesus kommer igjen og henter sine. Det må skje i dag!