P7 RadioP7 TVP7 MisjonP7 Butikk


 

Jeg er jo den samme. Har det egentlig skjedd noe med meg? Vil jeg aldri bli annerledes?

 

 

Det hendte for mange år siden, en fredag kveld. Vi hadde besøk på Radio Sotra av Jan Erik, en av de nyfrelste fra møteaksjonen i Landro kirke i 1995 - og av Nelly, bestemoren til kona hans.

Nelly hadde fått bønnesvar de siste ukene: Tre i den aller nærmeste familien hadde gitt seg over til Gud! Og nå satt de her på radioen og fortalte...
 
Det er litt merkelig, sier Jan Erik. Jeg er jo egentlig den samme som før. Derfor lurer jeg av og til på om det er virkelig, det jeg nå har opplevd.
Dette fortalte jeg til bestemor i bilen på veg hit til studio i kveld. Men da sa bestemor:
Ja, men det er riktig dette, Jan Erik. Du er den samme som før. Akkurat den samme. Og du vil aldri bli en annen enn den du er. Men samtidig er det skjedd noe nytt med deg. Du kjenner at ting er forandret: Forholdet til Bibelen. Forholdet til Jesus og til andre kristne.
Det er helt normalt, det du føler. Det gamle er ikke forandret. Men noe nytt er kommet inn - ved siden av det gamle.
Og dette stemmer, sier Jan Erik. Akkurat slik er det. Jeg ble så rolig da jeg hørte det bestemor fortalte. Det er visst i orden med meg likevel.
 
Mange vil kjenne seg igjen i det Jan Erik her setter ord på. Det er nemlig en del ting en kan bli overrasket over som ny kristen.
Og et av problemene, som før eller siden vil dukke opp, skriver Paulus om i Rom 7,19:
- Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke. Men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.
Problemet er dette: En venter i grunnen større forandringer i sitt eget liv enn det en får oppleve. Og dermed dukker spørsmålet opp: - Jeg er jo den samme. Har det egentlig skjedd noe med meg? Vil jeg aldri bli annerledes?
 
Dette var Jan Eriks problem. Og kanskje er det også ditt problem?
 
La oss prøve å sette dette problemet "på dagsorden": Hvordan skal vi forklare de spenningene vi kjenner i vårt indre? Hva er det for slags krig vi hele tiden må kjempe mot oss selv? Er dette normalt i en kristens liv? Eller er det uttrykk for at noe er galt fatt?
Svar: Dette er en normalt i en sann kristens liv! Når Gud frelser et menneske, begynner han ikke å reparere vår gamle, vonde natur. I stedet gir han oss et nytt liv. Vi blir født på ny! Det gamle forblir gammelt. Men noe nytt blir født inn ved siden av. Det gamle kaller Bibelen for kjødet. Det nye kalles for Ånden.
- Men jeg sier: Vandre i Ånden! Så skal dere ikke fullføre kjødets lyst. For kjødet begjærer imot Ånden, og Ånden imot kjødet. De to står hverandre imot...
Gal 5,16-17
Kjenner du deg igjen i disse ordene?
 
Takk Gud for det nye livet! Og be han nå om hjelp til å forstå forholdet mellom det gamle og det nye mennesket.
 
 
TIL ETTERTANKE
 
Vi skal i de neste ukene fortsette med å skrive litt om forholdet mellom de to naturene i en kristens liv. Din forberedelse kunne kanskje være å lese gjennom følgende to bibelavsnitt: Rom 7,14-25 og Gal 5,13-26.

 

Laksjon på P7 Kristen RIksradio

Søndag 24.11.2019 fra kl 10:00 til kl 14:00

Vi har en 4 timers sending som starter kl 10:00. Dette sendes på DAB+ i Oslo, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandnes, Trondheim og Grenland.
Følg oss også på nettradioen vår.

Bruk gjerne Vipps: 547767

Gi din gave her - Bli med på Laksjonen

  • Gavesum
  • Navn:
  • E-Post
  • Kontakte deg...

Hva er Laksjon?

LAKSJON er en innsamlingssending direkte på radio der våre lyttere får anledning til å støtte økonomisk P7s kristne radioarbeid i Norge. Vi har fire LAKSJONER i løpet av året. LAKSJON er som en basar på internett, der noen av gevinstene er røykte laksesider. For hver hundrelapp du gir får du ett lodd i trekningen.

Støtt P7s kristne radioarbeid ved å registrere din gave her på P7s nettsider. Du kan også ringe inn din gave under sending til
LAKSJONSTELEFONEN: 56 32 17 01.
Du kan også bruke Vipps: 547767.

Takk for din støtte til P7s radioarbeid!